Tajlandska masaža vrućim biljnim kompresama

Iscjeljujuća masaža izvodi se uz pomoć bijelih pamučnih vrećica koje sadrže mješavinu bilja i začina (tzv. biljni žigovi), koji zagrijavanjem pare oslobađaju esencijalna ulja nakupljena u njima. Masaža ima opuštajući, analgetski, protuupalni učinak, poboljšava kardiovaskularni i limfni sustav te potiče metabolizam.

Biljni žigovi između ostalog sadrže limunsku travu, kurkumu, eukaliptus, đumbir, cimet i lišće lipe. U Tajlandu se često koristi kao komplet prve pomoći za razne bolesti. Izvodi se na madracu srednje tvrdoće, a masirana osoba ostaje u donjem rublju. Maserka najčešće najprije izvodi tajlandsku masažu nekoliko minuta, zagrijava mišiće i zglobove, kako bi se pripremila za biljnu masažu. Biljni žigovi neprestano se pare, zbog čega zrak ima vrlo intenzivan, opuštajući miris. Zbog vrijednog učinka biljaka, preporučujemo da nekoliko sati nakon masaže ne operete kožu.

Tajlandska masaža s biljnim žigovima preporučuje se tijekom oporavka nakon duže bolesti ili nesreće (modrice), onima koji pate od reume ili artritisa, ljudima sa smanjenim imunitetom, problemima probavnog sustava i za one koji žive u stalnom stresu. Također se preporučuje osobama za koje je tradicionalna tajlandska masaža preintenzivna ili ju je zbog zdravstvenih razloga nemoguće izvesti.

Uz odabranu masažu moguće je i korištenje saune u trajanju od 15 min. Opustite se uz mirise eteričnih ulja.

Tajlandska masaža vrućim biljnim kompresama