Masaža stopala - refleksologija

Ljekovita masaža kombinacija je akupresure i ayurvede, uključujući masažu tabana, stražnjeg dijela stopala, prstiju, gležnjeva i tetiva oko koljena. Djelujući na refleksološke zone stopala, masaža pomaže detoksikaciji tijela, poboljšava san, uklanja osjećaj "teških nogu". Također utječe na probavne procese, endokrini sustav, limfne žlijezde i središnji živčani sustav. Da bi se održala ravnoteža tijela, masiraju se i ostali dijelovi tijela, ali u ograničenom omjeru. Tijekom masaže koristi se biljna mast koja podupire prirodni proces ozdravljenja.

Izvodi se na umjereno tvrdom madracu, a masirana osoba ostaje u neograničenom pokretu odjeće (labava majica i kratke hlače nazvane ribarske hlače), dostupnih u salonu. Maserka koristi različite tehnike za stimuliranje zona refleksije na stopalima i tetiva uz pomoć ruku, prstiju i drvene, debele palice.

Tajlandska masaža stopala posebno se preporučuje osobama izloženim pretjeranom opterećenju stopala (npr. stojeći rad, neki sportovi, pretilost), kao i nakon dužeg napora ili u stanju umora bez ikakvih razloga.

Među mnogim prednostima najvažnije su:

detoksikaciji tijela,
umiruje osjećaj “teških nogu”,
poboljšanju kvalitete spavanja i općeg raspoloženja,
poticanje rada mnogih unutarnjih organa.

Uz odabranu masažu moguće je i korištenje saune u trajanju od 15 min. Opustite se uz mirise eteričnih ulja.

Masaža stopala - refleksologija