Priprema za masažu

Dolazite li na masažu prvi put?

U slučaju promjene ili nemogućnosti dolaska molimo da nas obavijestite najkasnije 24 sata prije dogovorenog termina.

Na dan masaže

Priprema za tajlandsku masažu važna je ako iz nje želite izvući maksimum. Planirajte svoj obrok najmanje sat vremena prije masaže, jedite lagana jela, svježe voće, pijte više vode ili toplog čaja, izbjegavajte višak kave, odričite se alkoholnih pića napravite nekoliko vježbi, ispružite ruke prema gore-umjereno istezanje napetih mišića prije masaže pomaže u smanjenju boli nakon masaže. Odabirom masaže odaberite udobnu, laganu odjeću i ravnu udobnu obuću. Ako nakon posla nemate priliku promijeniti odjeću, taj dan nosite barem cipele s niskom petom. Ne zaboravite skratiti dugu kosu, posebno je važno da kosa ne prekriva vrat i nije izložena ulju.

Po dolasku u salon

Pokušajte se umiriti, sve stvari ostavite na predviđenom mjestu. Iznesite svoja očekivanja o masaži, navedite mjesta koja bi maserka trebala preskočiti ili pažljivije masirati, isključite ili zanemarite telefon ako mora ostati uključen,.Svaka masaža započinje pranjem nogu, zato se slobodno osjećajte. Kad uđete u prostorije pravilno pripremljene za vrstu masaže, pripremite se na prigušeno svjetlo, orijentalne mirise i azijsku glazbu. Presvucite se u pripremljeno, prikladno rublje (u slučaju mokrih masaža) ili u laganu odjeću (u slučaju suhih masaža), ostavljajući donji dio donjeg rublja. Skinite sat i sav nakit. Dugu kosu treba pričvrstiti kopčom dostupnom na masažnom postolju. Zatim lezite i pokrijte torzo ručnikom. Maserka će vam doći kad budete spremni. Radi vaše udobnosti, dijelovi tijela koji se trenutno ne masiraju ostat će pokriveni.

Tijekom masaže

Prije svega, prigušite svoje misli, ne razmišljajte o poslu ili odgovornosti, dišite - ako osjećate da ne možete udahnuti, pokušajte se usredotočiti na pokrete maserke i pustite zrak iz pluća tijekom pritiska. Tradicionalna tajlandska masaža je vrlo intenzivna masaža, balansira na granici između boli i užitka. U slučaju prekomjerne mišićne napetosti, bol se ne može u potpunosti izbjeći, no ako je masaža prebolna, o tome obavijestite masera, obavijestite nas ako smatrate da je sobna temperatura preniska ili previsoka. Nakon prve sesije tradicionalne tajlandske masaže možete osjetiti bol u mišićima koja bi trebala nestati u roku od nekoliko sati. Bol koju osjećate posljedica je istezanja tkiva s različitom osjetljivošću na gnječenje, može se pojaviti i zbog povećanog tretiranja masiranih mjesta i iritacije živčanih završetaka.

Ako je bol popustila, ali nije nestala ili vodite vrlo aktivan i istodobno naporan stil života, preporučljivo je ponoviti masažu s razmakom od najmanje 3 dana.

Nakon masaže

Masti i ulja koja koristimo obično se apsorbiraju u potpunosti prije kraja masaže, tako da ne morate brinuti o odjeći. Odjeću koju ste dobili od djelatnika salona ili ručnike ostavite na podu pored strunjače za masažu. Pozivamo vas na šalicu čaja od đumbira koji se tradicionalno poslužuje nakon tajlandske masaže. Ako želite maserku dodatno nagraditi, koristite malu kutiju na recepciji.

Upozorenje i preporuka

Tajlandsku masažu ne smiju koristiti ljudi koji boluju od slijedećih bolesti:

- Bolesti srca,
- Hipertenzije – povišenog krvnog tlaka,
- Dijabetesa,
- Raka i
- Osteoporoze.

Tajlandska masaža se također ne preporuča trudnicama, ili u vrlo ograničenom obliku, te se može koristiti tek nakon 5-6 tjedana nakon poroda.