Masaža glave, lica, vrata, ramena i leđa

Vrsta tradicionalne tajlandske masaže koja kombinira elemente akupresure, ayurvede i pasivne joge. Unatoč usredotočenosti na gornje dijelove tijela; leđa, ramena, vrat, glavu i lice, vrlo kratko se masiraju i drugi dijelovi tijela kako bi se održala ravnoteža tijela. Tijekom masaže koristi se biljna mast koja podupire prirodni proces ozdravljenja. Masaža uklanja i kronične i traumatične bolove iz različitih dijelova kralježnice i podržava liječenje migrene.

Izvodi se na umjereno tvrdom madracu, a masirana osoba pokreće se u skladu sa uputama maserke. Odjeća se sastoji od labave majice i kratkih, širokih hlača, dostupnih u salonu Soriya Thai Room. Maserka koristi razne tehnike kompresije i istezanja tijelom, rukama, prstima, laktovima, podlakticama i nogama.

Tajlandska masaža glave, lica, vrata, ramena i leđa preporučuje se osobama koje vode manje aktivan ili stresan način života, koje često rade u jednom položaju (uredskim radnicima, vozačima, predavačima i sl.), kao i osobama koje se bore s bolovima u leđima i glavoboljom bez ikakvog vidljivog razloga.

Među mnogim prednostima ovih masaža najvažnije su:

uklanjanje napetosti iz mišića i zglobova oko ruku i vrata,
vertebralna orijentacija radi održavanja pravilnog držanja tijela,
oslobađanje leđa i glave od bolova, također u mnogim slučajevima od migrene,
poboljšanje kvalitete spavanja i općeg raspoloženja.

Uz odabranu masažu moguće je i korištenje saune u trajanju od 15 min. Opustite se uz mirise eteričnih ulja.

Masaža glave, lica, vrata, ramena i leđa